Haberler

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ GAZİANTEP ŞUBESİNDE ÖZEL BİR GÜN!!

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ GAZİANTEP ŞUBESİNDE ÖZEL BİR GÜN!!

Evde oturmak yerine kendisini engellilere adayan ev hanımı Serap Arol, bu yıl 18 engelli vatandaşın daha yüzünü güldürdü. Hayırseverlerin ve yakın çevresinin de desteğini alan hayırsever kadın, tekerlekli sandalye yardımlarını geleneksel hale getirdi. Son 6 yılda 200 engelliye tekerlekli sandalye ve akülü araç sahibi yapan Arol, bu yıl da geleneğini devam ettirdi. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nde İnsan kaynakları uzmanı Erengül Üstünbostancı'nın organize ettği törenle engellilere tekerlekli sandalyelerini takdim eden Arol’a dernek başkanı Hulusi Kalender tarafından Onur Plaketi takdim edildi. Engellilerin ‘Yardım meleği’ ismini taktığı Arol, elinden geldiği sürece yardımlarına her yıl devam edeceğini söyledi. Her yıl tekerlekli sandalye ve akülü araçları takdim ederken aynı heyecanı yaşadığına dikkat çeken Arol, “Benim için yılın en özel günü diyebilirim. Her yıl düzenli olarak tekerlekli sandalye yardımlarını yapıyorum. Burada bana destek olan Sayın Hulusi Kalender'e ve Erengül arkadaşıma ve tekerlekli sandalyeleri temin etmeme katkı sağlayan hayırsever arkadaşlara teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

5 YILDA 200 SANDALYE

5 yıldan bu yana engellilere yönelik çalışmalarına devam ettiğini belirten Arol, ‘Son 6 yılda 200 engelliye tekerlekli sandalye temin edip takdim etmek benim için onur verici. 5 yıl önce ilk bu işe başladığımda 47 tekerlekli sandalyenin engellilere ulaşmasını sağlamıştım. Bugün 6’ncı yıla girmek çok güzel. Tabi ki tek başıma almıyorum bu sandalyeleri. Arkadaşlarımız ve hayırseverlerin desteği ile bu projeyi yürütüyorum. Burada Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanımız Hulusi Kalender de inanılmaz derecede bana destek olup yardımcı oluyor. İnşallah hayatım elverdiği sürece bu projeyi sürdürmeyi hedefliyorum. Toplum olarak engellilerimize sahip çıkmalıyız. Onların yanında olduğumuzu hissettirmeliyiz” diye konuştu.

ONUR PLAKETİ TAKDİM EDİLDİ

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise, hayırseverlik örneği sergileyen Serap Arol’un takdire şayan bir işe imza attığını söyledi. Engellilerin sandalyelerini en iyi şekilde kullanmaları temennisinde bulunan Kalender, hayırsever Serap Arol’a dernek adına Onur Plaketi takdim etti. Tekerlekli sandalyelerine kavuşan engelliler ve aileleri ise Hulusi Kalender ve Serap Arol’un çok güzel bir işe imza attığını söyleyerek, “Serap hanım bizim yardım meleğimiz. Hulusi Kalender başkanımız da her zaman engellinin yanında oldu. Bizlerden desteklerini esirgemedi. Bizler her ikisine de sonsuz teşekkürlerimizi iletiyoruz” diye konuştu.