Haberler

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ GAZİANTEP ŞUBESİ VE GENÇ MİMARLARIN BULUŞMASI

TÜRKİYE SAKATLAR DERNEĞİ GAZİANTEP ŞUBESİ VE GENÇ MİMARLARIN BULUŞMASI

Mimarlık okuyan öğrenciler, Toplumsal Duyarlılık ve Yaşanabilir Mekan Projesi kapsamında Düztepe Vatan mahallesinde 6 aylıkken geçirdiği menenjit hastalığı sonucu engelli olan Hasan Kabakulak’ın evinin mutfağını yenilediler.

Hedefimiz insanlara aynı düzeyde yaşanabilir mekanlar tasarlamak
Projede 8 kişi olduğunu belirten Proje Grup Başkanı Müberra Kalender, “Biz mimarlar olarak yaşanabilir mekanlar tasarlıyoruz. Ancak bu mekanlar sadece belli bir gelir düzeyine sahip insanlara hitap ediyor. Mimarlık tüm canlılar için var olduğunu düşünürsek, yoksul bir mahalledeki bir insanında sağlıklı bir mekanda yaşaması bizim için önemli. Bizim hedefimiz tüm insanlara aynı düzeyde yaşanabilir mekanlar tasarlamak. Bu kapsamda mutfağı olmayan bir ailenin evinde ki mutfak ihtiyacını karşıladık” dedi.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nin projeye destek verdiğini belirten Kalender, “Gaziantep Engelliler Derneği sosyoloğu ve İnsan Kaynakları Uzmanı ile görüşmeler yaptık. Bize maddi durumu elverişli olmayan bir aile bulmasını talep ettik. Birçok sponsorla görüştük, ekip toplantıları ve görev dağılımı yaptık. Gerektiğinde para topladık, gerektiğinde de sponsorlardan toplu para aldık ve projemize başladık” şeklinde konuştu.

Herkese teşekkür ederim
projeden desteğini esirgemeyen Türkiye Sakatlar Derneği Başkanı Sayın Hulusi Kalender ,İnsan kaynakları Erengül Üstünbostancı,Sosyolog Şükran Şen, Murathan Aydemir, Barış Yılmaz, Serpil Ustabaş, Burhan Sayer, Bahattin Kılıç, Ezgi Ercan ve Büşra Özpineci, DASEV Vakfı ve Gaziantep Vakfı Kalender Grup’a teşekkür etti.

Murathan Aydemir, “Ben şantiye kısmıyla ilgilendim ve malzemeleri bulmak için uğraştım. Ortaya çok güzel bir şey çıktı. Çok mutluyum” diye konuşurken, Büşra Özpineci, “Bunun için çok mücadeleler verdik, sponsor bulmakta zorlandık, ama yılmadık. Mücadeleyi kazandık ve ailemizin yüzünü güldürdüğümüz için çok mutluyum” diye konuştu.