Haberler

Tekerlekli Basketbol Takımı Galibiyet Hedefliyor

Tekerlekli Basketbol Takımı Galibiyet Hedefliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Basketbol Takımı, 8 Ocak'ta Antakya Yaşama Sevinci Tekerlekli Basketbol Takımıyla Yapacağı Maçtan Galibiyetle Ayrılmayı Hedefliyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Basketbol takımı, 8 Ocak'ta Antakya Yaşama Sevinci Tekerlekli Basketbol takımıyla yapacağı maçtan galibiyetle ayrılmayı hedefliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Basketbol takımı, ilk maçını 25 aralık 2010 tarihinde İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın başlama vuruşu ile başlattığı Mersin Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Basketbol takımı ile oynadı.

Maçı 73-30 kazanarak, bölgesel ligde grup lideri olan Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Basketbol takımı, antrenmanlarını yoğun bir şekilde devam ettiriyor.

8 Ocak cumartesi Antakya Yaşama Sevinci Tekerlekli Basketbol takımıyla yapacağı maça galibiyet isteğiyle çalışmalarını devam ettiren engelliler, Antakya'dan lider dönmenin hesabını yapıyor.

Bu ay ki Yönetim Kurulu toplantısını Antakya'da yapmayı planlayan Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu da maçı seyredecek.

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, yaptığı açıklamada, 3 yıl önce spor yapmayan, yaşı geçmiş, engelinden dolayı hiçbir aktiviteye katılamayan arkadaşlarını eğiterek spora teşvik ettiklerini belirtti.

Kalender, şunları kaydetti:

'İlk zamanlar yenildik, çok sayı yedik ama başardık. Sporcu ya doğuştan ya da küçükken alacağı eğitimle olur. Ancak engelliler için bu geçerli değil. Biz arkadaşlarımıza, 'sizi tekerlekli sandalye basketbol takımı kurup basketçi' yapacağız dediğimizde çok şaşkınlardı. Ama bugün bölgesel ligde lider oldular. Onların kazanma azmini, başarma azmini gördükçe Gaziantep'in adını daha yukarılarda görmek istiyoruz. Bu gençlerimize Gaziantep Büyükşehir Belediyespor forması altında sahip çıkan ve onlara özel donanımlı, asansörlü otobüs tahsis ederek antrenmanlara ve deplasmanlara engelsiz bir şekilde ulaşımlarını sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey ve Başkan Ünsal Göksen'e her zaman teşekkürü bir borç biliyoruz. Gittiğimiz her şehirde otobüsümüz ve takımımızla beğeni topluyoruz.'

Deplasmanlı bölgesel ligde Mersin Fiziksel, Mersin Büyükşehir, Silifke Bedensel Engelliler, Hatay Yaşama Sevinci, Dörtyol Bedensel Engelliler, Osmaniye Bedensel Engelliler, Düziçi Bedensel Engelliler, Gaziantep Büyükşehir Belediyespor tekerlekli basketbol takımları katılıyor.