Haberler

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ENGELLİLERE UMUT OLUYOR

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ENGELLİLERE UMUT OLUYOR

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ ENGELLİLERE UMUT OLUYOR

 

YILLARCA HAYALİNİ KURDUĞU BASKETBOLLA TANIŞTI

Hayatının baharında eve kapanıp sosyal çevresiyle bütün bağlarını koparan doğuştan bedensel engelli olan 18 yaşındaki Sedat Gezginci, Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nde iş hayatına başlamasıyla birlikte hayata yeniden merhaba dedi. Gezginci, iş hayatının yanı sıra yıllarca haylini kurduğu basketbolla da tanıştı.

 

ÖZGÜRLÜĞÜME BURADA KAVUŞTUM

Sosyal Belediyecilik anlayışıyla hareket eden ve her türlü vatandaşın ihtiyacını anında çözüme kavuşturan Şehitkamil Belediyesi, engelli vatandaşlara da yaptığı hizmetlerle gönüllerde taht kurmaya devam ediyor. Şehitkamil Belediyesi tarafından yapılan Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nde engelli vatandaşlar, sosyal hayata müdahil olarak yaşam umutlarını canlı tutuyorlar. Engellilerin, atölye olarak kullandığı bina umutların yeşermesine ve hayallerin kurulmasına sebep oluyor. Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nde yaşama tutunan doğuştan bedensel engelli 18 yaşındaki Sedat Gezginci: “Çalışmak için nereye başvurduysam iş başvurularından bir sonuç çıkmadı. Daha sonra İŞKUR’un yaptığı iş başı eğitimiyle makine kullanımını öğrendim.  Makine kullanımını öğrenmeye başladıktan sonra hayatımın dönüm noktası oldu.  Çünkü hayata küsmüş gibiydim, kimseyle konuşmuyordum. Buraya geldikten sonra insanlarla konuşmaya başladım. Makine kullanımını öğrendikten sonra, çalışmam için Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep şubesine geldim. Burası benim ilk iş yerim oldu. Aynı zamanda hayatıma anlam kattı, artık hayatı daha çok seviyorum. İnsanlarla yeniden barıştım denilebilir. Burada ürettiğimiz ürünlerden parada kazanmaya başladım. Artık kimseye bağımlı değilim. Özgürlüğüm iş hayatına girmemle birlikte başladı diyebilirim. Hayatımdaki bu güzel gelişmeler sonucunda yıllarca hayalini kurduğum basketbolla tanıştım. Şimdi basketbol oynuyorum. Son olarak bize böyle modern bir tesis kazandırdığı için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederim “ dedi.

 

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep şubesinde farklı alanlarda üretim yaparak aile ekonomilerine katkı sağlayan engelli vatandaşlar, aile ortamı içerisinde çalışarak hayata tutunuyorlar.