Haberler

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yılmaz, TSD Gaziantep subesini Ziyaret Etti

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yılmaz, TSD Gaziantep subesini Ziyaret Etti

Gaziantep İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Cafer Yılmaz Türkiye sakatlar derneği Gaziantep şubesi ziyaret ederek dernek yönetimi üyeleri ile Gaziantep'in sorunlarını paylaştı.

Türkiye sakatlar derneği Gaziantep şubesi başkanı Hulusi Kalender dernek çalışmalı hakkında bilgi verdi

SODES projelerinin artık doğrudan Valilik tarafından yürütüldüğünü ifade eden Yılmaz, tüm sivil toplum kuruluşları ile artık ortak proje yapmaya açık olduklarını söyledi. Gaziantep'in sorunlarını ilgilendiren tüm projelere destek vermeye hazır olduklarını belirten Yılmaz, geçen sezon mikro kredi bütçesinden 2 bin kadını iş sahibi yaptıklarını kaydetti. Devlette çok bilgi olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Yılmaz, sivil toplum örgütlerinin ve vatandaşların devlet ile yakın ilişki içinde olmasını istedi.

Gaziantep'e geldikten sonra özellikle kentin kırsal alanlarını gezme fırsatı bulduğunu ve bu bağlamda Gaziantep'in dördüncü yüzünü gördüğünü dile getiren Cafer Yılmaz, proje yaparken kırsal alanların göz ardı edilmemesini isteyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben Düztepe, Çıksorut gibi kırsal alanlar olarak tabir edilen bölgeleri gördüm. Yani Gaziantep'in dördüncü yüzünü gördüm. Gaziantep genelde ulusal alanda yıldızlı bölgeleri ile hep ön plana çıkıyor. Ama dördüncü yüzü hiç gündeme gelmiyor. Özellikle Düztepe'nin arka kısımlarını gördüm ve çok etkilendim. Biz özellikle yoksullara yönelik projelere açığız. Bu konudaki projelere desteğimiz sürecek."

Sakatlar dernegi başkanı hulusi kalender ise dernek adına ortak fikirler üretmeye gayret gösterdiklerini bildirdi.