"Hepimiz birer engelli adayıyız"
Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci'yi makamında ziyaret etti.
Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender, Yönetim Kurulu Üyeleri Yaşar Sağlam, Ramazan Taşkın, Doğan Cıncık ile Halkla İlişkiler Müdürü Mezine Sarıkaya, Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci'yi makamında ziyaret ederek, dernek çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Engellilerle ilgili ciddi çalışmaların gerektiğini belirten Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, ''Hiç kimse dünyaya engelli olarak gelmek istemez. Kimin ne zaman sakat kalacağını kimse bilemez. Onun için hepimiz birer engelli adayıyız. Görev yaptığım illerde de engellilerle ilgili hassas olmaya çalıştım ve onların sorunlarının giderilmesi için imkanlarımız doğrultusunda elimizden geleni yaptık. Engellilerin en büyük sıkıntısının iş olduğunu biliyorum. Mesleki eğitim kursları düzenlenerek engellilerin üretken hale gelmesini sağlanmalı. Toplum olarak bu konuya biras hassas olursak, engelli kardeşlerimizi topluma kazandırmış oluruz'' diye konuştu.
Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, engelliler ve yaşlılar konusunda herkesin hassas olması gerektiğini belirtti.
Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci'ye duyarlılığından dolayı teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise, mesleki eğitim kursları düzenlediklerini, son yapılan proje ile çok sayıda engelliyi işe yerleştirdiklerini belirterek, ''Gaziantep'te engellerin kaldırılması için en küçük katkısı olan herkese teşekkür ediyorum'' dedi.