Haberler

GAZİANTEP KULUBU VE GAZİANTEP MESLEK ODALARININ ORTAKLAŞA YAPTIKLARI BASIN AÇIKLAMASI

GAZİANTEP KULUBU VE GAZİANTEP MESLEK ODALARININ ORTAKLAŞA YAPTIKLARI BASIN AÇIKLAMASI

GAZİANTEP KULUBU VE GAZİANTEP TE Kİ MESLEK ODALARININ ORTAKLAŞA YAPTIKLARI BASIN AÇIKLAMASI

TÜM DUYARLI VE GAZİANTEP İ SEVENLERE DUYURULUR

GAZİANTEP SAHİPSİZ DEĞİLDİR.


Gaziantep Kulübü ve Gaziantep Akademik Meslek Odaları Birliği öncülüğünde , Suriye geçici hükümet binası önünde toplanan sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile birlikte, Gaziantep’in güvenilir bir kent olmaktan çıktığını ve başta Suriye olmak üzere batılı devletlerin kentte bulunan unsurlarının kaldırılmasını istedi.
Basın açıklamasından önce bir konuşma yapan Gaziantep Kulübü Başkanı Kamil Gereççi, "Gaziantep’te yaşayan insanlar ve bulunan tüm unsurlar sahipsiz bir duruma getirildi. Onun için biz diyoruz ki Gaziantep kendi kendine mutlaka sahip çıkmalıdır. Ümit ediyoruz ki toplantımız bu ateşin başlangıcı olur. Gaziantep bütün sorunlarında, her zaman olduğu gibi kendi kendine sahip çıkar. 1920’li yıllardan bu yana ilk defa bu kadar büyük sorunlarla karşı karşıyayız. 1920’deki sorunları binlerce şehit vererek, bedelini ağır ödeyerek başımızdan def ettik. Şimdiki sorunlarımız da 1920’dekiler kadar büyük bir hale gelmeye başladı. Kentimizin güvenlikle ilgili sorunu yoktu ama son 3-4 yılda bu oluşmaya başladı. Maalesef siyasi tercihler sonucu Gaziantep bir belirsizlikler şehri haline getirildi" dedi.
Sivil toplum kuruluşları adına basın açıklamasını Gaziantep Meslek Odaları Başkanı İrfan Demirci okudu. Demirci basın açıklamasından önce yaptığı konuşmada, "Bu kentte Suriyeli sığınmacılardan dolayı çok ciddi sorunlar var. Hem Suriyeli sığınmacıların sorunları var, onların sorunlarından da bize yansıyanlar var. Biz artık güvenli bir kentte yaşayamıyoruz. Sivil inisiyatif olarak bizim talebimiz, güvenli bir kentte yaşamak, bu kentin sokaklarında, caddelerinde korkmadan yürüyebilmektir. Biz bunu istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanına, Sayın Başbakana, Sayın Dışişleri Bakanına, Sayın İçişleri Bakanı ile bu kentin yöneticileri olan Sayın Valimize ve Sayın Milletvekillerimize bu talebimizi ve tedirginliklerimizi demokrasilerin vazgeçilmezi sivil inisiyatif olarak dile getirmek istiyoruz” dedi.
Yaşadığı kente sahip çıkarak bu organizasyona katılan ve destek veren herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz.