Haberler

ENGELSİZ GAZİANTEPSPOR TAKIMI İSKENDERUN'A BAKLAVAYLA UĞURLANDILAR

ENGELSİZ GAZİANTEPSPOR TAKIMI İSKENDERUN'A BAKLAVAYLA UĞURLANDILAR

2016-2017 sezonunda ikinci ligten birinci lige çıkan ve Gaziantep'i Engelli Sandalye Basketbol 1. liginde temsil edecek olan Engelsiz Gaziantepspor, İskenderun'a baklava ile uğurlandı.

 

Türkiye Bedensel Engelliler  Spor Federasyonu 2016-2017 faaliyet programında yer alan Tekerlekli Sandalye Basketbol  Fedarasyon kupası sekiz takımın katılımı ile 5-8 Ekım tarihlerinde İskenderunda yapılacak. Bu  yıl 1. lige çıkma başarısını gösteren Engelsiz Gaziantepspor, Beşiktaş, Karabük, Ankara Güçlü Eller, İskenderun, Çanakkale, Dörtyol, Aydın  Büyükşehir Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol takımları ile karşılaşacak. Oyuncular Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün tahsis ettiği Englliler için özel donanımlı, engelli asansörlü otobüsle İskenderuna hareket etti. Engelli Genç sporculardan  oluşan Engelsiz Gaziantepspor takımı Baklava ile uğurlandı.

Engelsiz Gaziantepspor ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender yaptığı değerlendirmede, "Takımımız bu yıl 1.lige çıktı. Gaziantep'e kupa kazandıran engelli sporcularımızın Fedarasyon kupasında da kentimizi en iyi şekilde temsil edeceğimize inanıyorum" dedi. 

HEDEFLER BÜYÜK

"13 yaşındaki engelli spocu çocuğumuzla, tecrübeli oyuncularımızla birlikte genç oyuncuları barındıran bir kulubüz" diyen Kalender, "Amacımız daha çok çocuk ve genci spora kazandırmak. Biz bir spor atolyesi gibiyiz. Sakatlar derneğindeki üyelerimizden ve üye çocuklarından takımımıza sporcu kazandırıyoruz .Hoca ve eğitmen olan antrenörümüz Mustafa Koç ile bu yıl yeni gençler kazandıracağımıza inanıyorum. Biz bir sivil toplum örgütüyüz. Destek ve yardımlarla yürümeye çalışıyoruz. Başarılı olmak için yürüdüğümüz bu yolda Gaziantep Valisi sayın Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Ökkeş Demir'e teşekkür ediyorum. Takımımızın bu turnuvadan iyi bir sonuçla döneceğine inanıyorum" diye konuştu.  

İskenderun'a baklavayla uğurlandılar