Haberler

ENGELSİZ ATÖLYELER AÇILDI

ENGELSİZ ATÖLYELER AÇILDI

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT)'nın Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında destek verdiği "Engelsiz Atölyeler" projesi Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından tanıtıldı.

Projenin tanıtım toplantısına Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Gaziantep Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, GSO Başkanı Nejat Koçer, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkan Vekili Muhtar Akyol, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender, engelli kursiyerler ve çok sayıda davetli katıldı.

Engelli vatandaşların toplumda yaşadıkları her türlü sıkıntının sadece kendilerinin değil, tüm toplumun ortak sorunu olduğunu belirten Gaziantep Valisi Süleyman Kamçı, "İnsanların engelli olarak sıkıntısız bir hayat sürmeleri, ancak toplumsal duyarlılığın oluşturmasıyla mümkündür. Engellilerimizin sorunların çözülmesi için bütün kurumlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızın ortak işbirliği ve desteğiyle daha da güzel hizmetler sunulacağına inancım tamdır. Başbakanlık Devlet Planlama Teşkilatı tarafından başlatılan SODES kapsamında Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Gaziantep Sanayi Odası işbirliği ile başlatılan 'Engelsiz Atölyeler Projesi' çok önemli bir projedir. Tüm engelli vatandaşlarımızın ihtiyaç ve sorularının her zaman öncelikli konularımız olduğunu bir kez daha belirterek projenin hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, belediye olarak engelli vatandaşlarımızın daha yaşanabilir bir kentte hayatlarını sürdürebilmeleri için elimizden gelen tüm imkânları kullanıyoruz. Bu projenin engelli kardeşlerimize daha iyi imkanlar sağlayacağına inanıyorum." diye konuştu.

Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz, Gaziantep Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum kuruluşlarına göstermiş oldukları çabalardan dolayı teşekkür etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi Başkanı Hulusi Kalender şunları söyledi:

"Belediye Başkanı seçildiğinden beri kentte güzellikler katan engellilere yönelik fiziki çalışmalar ve düzenlemelerin yanı sıra sporda engel tanımayarak tekerlekli basketbolla bölge takımı olmasına delil olan, bu projede en önemli sorun olan ulaşımı, engelli vatandaşları evden alarak tekrar evlerine bırakılarak, kardeşlerimize yaşam verecek bu atölyenin de ihtiyaçlarını karşılayan proje ortağı Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey'e çok teşekkür ediyorum."

Proje ile 30 kursiyer 8 aylık kurs dönemi sonunda eğitimlerini tamamlayarak başarılı olmaları halinde kullandıkları makineler kendilerine hediye edilecek. Özürlülerin bu makinelerle konfeksiyon üretimi yapan firmalara parça başı iş yapmaları sağlanacak