Haberler

ENGELLİ VATANDAŞLARIN SERTİFİKA HEYECANI..

ENGELLİ VATANDAŞLARIN SERTİFİKA HEYECANI..

Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi tarafından bir yıldır yürütülen “Engelsiz Gaziantep İçin El ele Projesi” kapsamında düzenlenen Web tasarımı - Bilgisayarlı Modelistlik ve Stilistlik eğitimini başarı ile tamamlayan 58 engelli kursiyere sertifikaları düzenlenen törenle verildi.


  Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine, GTO Başkanı Mehmet Aslan, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, MEKSA- MEM Müdürü İhsan Ercan, Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ile çok sayıda engelli katıldı. Törende konuşan GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, engelli vatandaşların yardım edilecek birileri gibi görülmemesi gerektiğini belirterek, "Bundan daha öte gitmeliyiz. Gaziantep'te bir engelli kardeşimiz mutlu değilse biz mutlu olamayız" dedi.

Başkan Aslan, engelli olup veya olmanın kimsenin elinde olmadığı gibi ayıplanacak bir şey de olmadığının altını çizdiği konuşmasında, daha sonra şu ifadelere yer verdi:
  “Gaziantep’te Türkiye’ye örnek olacak bir anlayışla ortak akılla kenti yönetmeye çalışıyoruz. Kentte tüm yöneticiler el ele yürüyoruz. Kentin önümüzdeki dönem için belirlenen vizyon ve hedeflerine ulaşabilmek için çaba sarf ediyoruz. Bu şehirde engelli kardeşlerimizi yardım edilecek kimse gibi görme yanlışlığından daha ileriye gitmek lazım. Engelli kardeşlerimize toplumun normal bir ferdi gibi iş, güç sahibi sanatta, sporda, kültürde veya başka bir konuda diğer insanlar gibi yaptıkları işlerde mutluluk duyacağı şekilde ortam sağlamak gibi bir mecburiyetimiz var. Bugün kapanışını yaptığımız Engelsiz Gaziantep İçin El ele Projesi bu konuda bir başlangıç oldu. Projemizin süresi tamamlandı. Ama yapmış olduğumuz değerlendirmelerde bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşların bir araya gelmesi amacıyla düzenlenen istişare toplantılarının her ay Odamızda gerçekleştirilmesi için görüş birliğine vardık. Onun için Gaziantep’te bir tek engelli vatandaşımız, kendisini mutlu hissetmediği sürece biz de mutlu olmayacağız. Hepimizin ulaşması gereken görüş ve bakış açısı da bu olmalı diye düşünüyorum.”
 
  Konuşmasında engellilerin sorunlarına sahip çıkmanın sadece Gaziantep Ticaret Odası veya projenin ortakları olan kurum ve kuruluşların değil, bu kentte yaşayan nefes alan her ferdin, her kurumun, kuruluşun ve derneğin görevi olduğuna vurgu yapan GTO Başkanı Aslan, sözlerine şöyle devam etti:
  “Bizim Gaziantep Ticaret Odası olarak öncülük etme misyonumuz var. Bu bağlamda Engelsiz Gaziantep İçin El ele Projemizin ortağı tüm kurum ve kuruluşlar başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Birlikte çok kutsal bir çalışma yürüttüğümüzü düşünüyorum. Yani insana, insan olarak bakmak, insan hakları açısından bakmak, engelli, engelsiz hiç düşünmeden insan olarak bakmak temel felsefe olmalı. Biz bu felsefe doğrultusunda yürüyebilirsek, Gaziantep’te belirlediğimiz vizyonlara ulaşırken engellisi, engelsiziyle herkesin paylaştı mutluluğu bu şehrin insanlarına sağlarsak çok önemli adımlar atmış oluruz diye düşünüyorum. Dolayısıyla bu kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlerimizi yürükten tebrik ediyor, onları sevgiyle kucaklıyorum. Bu alandaki çalışmalarımız tek bir fert kalana kadar kesinlikle devam edecektir.” 
 
  Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender ise, Gaziantep'te engelliler için önemli projeler yürütüldüğünü söyledi. Gaziantep’in her konuda olduğu gibi engelliye bakış açısıyla da Türkiye genelinde farklılık yarattığını kaydeden Kalender, özellikle Gaziantep Ticaret Odası’nın bu projeye verdiği destek ile Türkiye’deki 80 ile örnek olan bir yaklaşım sergilediğini dile getirdi. Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin de kentte engelliler için yapılacak her türlü projeye destek olacaklarını ifade etti.
 
  Yapılan konuşmaların ardından GTO Başkanı Mehmet Aslan, Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, MEKSA- MEM Müdürü İhsan Ercan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Evrim, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulusi Kalender tarafından engelli kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.