Haberler

"İSTIHDAMDA ENGEL TANIMIYORUZ " Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘İstihdamda Engel Tanımıyoruz’ projesi ile umut oldu.

"İSTIHDAMDA ENGEL TANIMIYORUZ "  Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘İstihdamda Engel Tanımıyoruz’ projesi ile umut oldu.

8 yılda 6 bin 400’e yakın engelliyi istihdama kazandıran Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ‘İstihdamda Engel Tanımıyoruz’ projesi ile umut oldu.

Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilen, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje ile iş bulamayan ve evden çıkamayan dezavantajlılar için alkışlanacak bir projeye imza attı. ‘İstihdamda Engel Tanımıyoruz’ projesi hayata geçirildi. Proje ile evden çıkamayan ve iş bulamayan engelliler istihdama kazandırılacak. Eğitim alamayan, işsiz olan ve projeye başvuran dezavantajlılar evlerinden alınacak. 2-3 aylık eğitimler sonrasında başarılı olan ve sertifika alanlar istihdama kazandırılacak. İstihdam garantili proje ile birçok dezavantajlı vatandaş da hem meslek sahibi olup hem de işe başlayacak.  Proje eğitimlerine başlarken, dezavantajlı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Sürdürülebilir projelerine bir yenisini daha ekleyen Gaziantep Sakatlar Derneği de bir ilke daha imza atmış oldu.

 

KALENDER: İSTİHDAM KENTİ GAZİANTEP’E UYGUN PROJELER ÜRETİYORUZ

Sakatlar Derneği Gaziantep Şube Başkanı Hulisi Kalender, dernek olarak yıllardır istihdam kenti Gaziantep’e uygun projeler ürettiklerini dile getirdi. Engelli istihdamında çok başarılı olduklarının altını çizen Kalender, ‘İş-Kur aracılığıyla 8 yılda 8 400’E dezavantajlı vatandaşımızı istihdama kazandırdık. İşe gidemeyenler için engelli atölyeleri kurduk. Bu projemizle de işi olmayan ve evden çıkamayanlara ulaşmak istedik. Bu kapsamda ‘İstihdamda Engel Tanımıyoruz’ projesini hayata geçirdik. Proje Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından finanse edilirken, İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından finanse ediliyor. Hiç bilmedikleri bir sektörde meslek sahibi olacak olan dezavantajlılar, iş sahibi de olacak. Sadece sertifika almakla kalmayacaklar ve düzenli gelirleri olacak’ ifadelerini kullandı.

ÜSTÜNBOSTANCI: BAŞARILI PROJELERE İMZA  ATIYORUZ

Proje Koordinatörü ve İnsan Psikolojisi İletişim UzmanıErengül Üstünbostancı da, Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi olarak birçok başarılı projeye imza attıklarını söyledi. Üstünbostancı, “Ülkeme Katkı İçin Engelli Değilim İstihdam Projesi ile Gaziantep genelinde  8 yılda yıl içinde 6 bin 400’e yakın engelli birey ve işveren arasında görüşülmeler yapılmış, danışmanlık hizmetleri verilmiş,istihdamları sağlanmış ve hala sağlanmaktadır.

İş bulamayan evlerinden çıkamayan, akülü ve manuel sandalye kullanan engelli bireylerimiz için Engelsiz Atölyeler Üretim ve Tüketim Kooperatifinde, engelli bireylere ve dezavantajlı gruplara yönelik hazırladığımız projelerden biri de T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın finanse ettiği,Gaziantep İpek Yolu Kalkınma Ajansı’nın Sosyal Gelişimi destekleme programı olan (SOGEP) ile desteklediği ve Türkiye Sakatlar Derneği Gaziantep Şubesi olarak yürüttüğümüz İstihdamda Engel Tanımıyoruz” başlıklı projemizin konusu İstihdam Edilebilirliği Artırmak, Sosyal Girişimcilik, Yenilikçilik ve Sosyal İçermeyi kapsamaktadır. Projenin hedef kitlesi; en az yüzde 40 oranında engel durumu bulunan engelli bireyleri, İşsiz, işe ihtiyacı olan, çalışmak isteyen engel durumu çalışmaya elverişli olan, emekliler, evde oturan ve hiçbir sosyal faaliyeti olmayan kızlarımız, eşinden ayrılmış veya eşi vefat etmiş kadınlarımız, iş bulamayan mahkumlar, malulen emekliler, Suriyeliler ve engelli raporunda yüzdelik oranları düşük olduğu için engelli statüsünden faydalanamayan dezavantajlı gruba  ve engelli bireylere yöneliktir. Bir projeyi hazırlarken başkanım Hulusi Kalender ile Kurum olarak hazırladığımız projelerde en çok dikkat ettiğimiz nokta; projenin istihdam garantili, eğitim içerikli, sürdürülebilir olması ve zihinsel gelişimi desteklemesidirProjeyi sunmadan önce yaptığımız istişarede bu maddelere yer verilmesi konusuna çok dikkat ediyoruz ve bu bizim farkımız oluyor.

Bu projemizin en önemli farkı eğitimlerdir! Proje dahilinde verilen mesleki eğitimler engelli ve dezavantajlı grubu tamamen donanımlı, özgüvenli birer birey haline getirecektir.Eğitime katılan kursiyerlerimizden, şuan bile aldığımız olumlu geri dönütler bizleri hat safhada mutlu etmektedir. Proje sonunda eğitime katılan ve tüm eğitimleri başarıyla tamamlayan bireylerimiz sertifika alacaktır Buna istinadeneğitime katılan kendini yeterli hisseden engelli ve dezavantajlı bireylerimizin bölgenin temel imalat ana sektörleri olan Tekstil, Gıda, Plastik, Makine Metal ve hizmet sektörü alanlarına uygun bir şekilde istihdamları sağlanacaktır” dedi.