Haberler

Girişimciliğin ilk adımı eğitimle başlar.

Girişimciliğin ilk adımı eğitimle başlar.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın finanse ettiği , İpekyolu Kalkınma Ajansının Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı(SOGEP) kapsamında desteklediği ve Derneğimiz tarafından yürütülen;
"İstihdamda Engel Tanımıyoruz" Eğitim ve İstihdam projesinin Teknoloji Kursundaki "Kişisel Gelişim ve Girişimcilik" ile bugün itibaren ilk dersimize başlamış bulunmaktayız.
Girişimciliğin ilk adımı eğitimle başlar.
Bireysel Gelişim ve Mesleki Gelişimi de kapsayan bu eğitim ile katılımcılara; yaratıcılığın keşfedilmesi, farklı düşünce kalıpları geliştirerek konulara çözümler üretilmesi, yeni fikirleri cesaretlendirerek geliştirilmesi konularında becerilerin kazandırılması, CV hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık bu eğitimle cv hazırlama yeteneğini geliştirmek ,özgün ve hedef odaklı düzenlemeler yapabilmek,Eğitimin diğer amacı ise adayı iş görüşmesine hazırlamaktır. İş görüşmesi önceden hazırlanılması ve prova yapılması gereken bir süreçtir. Mülakata gitmeden önce verilecek cevaplar hazır olmalıdır. Cv hazırlama ve iş görüşmesine hazırlık eğitiminde mülakatta karşılaşılabilecek zor sorulara nasıl cevap verebileceğini öğretmek amaçlanmıştır.
Kişisel Gelişim yönünden Proje Koordinatörümüz Erengül Üstünbostancı'da stres yönetimi ,özgüven aşılama yönünde çalışmaları ile gönüllü olarak katkı sağlamıştır.