Engelsiz Gaziantep Spor Haberleri

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 60-13 mağlup etti

Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı 60-13 mağlup etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Osmaniye Düziçi takımını 60-13 mağlup etti.

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Osmaniye Düziçi takımını 60-13 mağlup etti. Kamil Ocak Spor Slanu’nda oynanan karşılaşmayı Gençlik ve Spor İl Müdürü M. Nuri Öcal, Bedensel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Kalender, ASKF Genel Sekreteri Abdülkadir Gözegir, Futbol İl Temsilcisi Vakıf Demir ve İşadamı Ekrem Sakıcı’da izledi. Maçı izleyen Ekrem Sakıcı, şeref tribününden salona inerek takıma bin 200 TL galibiyet primi verirken, Şirven Restaurant Yönetim Kurulu Başkanı Şirvan Payasli’ta galibiyetin ardından idarecilere, teknik kadroya ve tüm sporculara yemek verdi

Gaziantep Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ilk galibiyetini 60-13 gibi farklı skorla aldı.

Osmaniye Düziçi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na karşı üstün bir oyun sergileyen Gaziantep Büyükşehir Belediyespor takımı, Kamil Ocak Spor Salonu’nda oynadığı oyun ve aldığı galibiyetle taraftarlardan büyük alkış aldı.

Takımın oyununu begendiğini belirten İşadamı Ekrem Sakıcı, “Geçen seneki takımla bu seneki takım arasında büyük fark var. Çok büyük mesafe katedilmiş. Bundan sonra daha iyi olacaklarına inanıyorum. Her zaman yanlarındayım” diyerek takıma bin 200 TL galibiyet primi verdi.

Büyükşehir Belediyespor Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın Gaziantep’i en iyi şekilde temsil ettiğini belirten Şirvan Restaurant Yönetim Kurulu Başkanı Şivan Payasli, “Engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nı aldığı galibiyetten dolayı kutluyorum. Bizimde çorbada tuzumuz olsun isedik ve takıma akşam yemeği verdik. Bundan sonraki maçlarında başarılar diliyorum” dedi.

Ekrem Sakıcı ve Şirvan Payasli’ya teşekkür eden Bedensel Engelliler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Hulusi Kalender, “Engelli sporu artık Gaziantep’te kendini göstermeye başladı. Ampute Futbol Takımı, Tekerlekli Sandalye Baskitbol Takımı, atıcılık, yüzme, golbol, işitme engelliler futbol ve basketbol takımı branşlarda engelliler spor yapmaktalar. Gaziantep’te üçüncü sezonunu yaşayan Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, bu sezon çok iyi. Kayseri, Nigde ve İskenderun gibi iyi kadroları olan ve şampiyonluk mücadelesi veren takımların önüne geçme şansımız yok. Ama diğer takımlarla neredeyse denk güce sahibiz. Transfer yapmadan kendi dernek üyelerimizle bu işi götürmeye çalışıyoruz. İki yıllık emeğin karşılığını bu sezon almaya başladık. Osmaniye Düziçi maçını farklı skorla kazanan sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu galibiyetlerin devamı gelecek” dedi.